Ellenzéki együttműködés Dunakeszin

Közös polgármesterjelölttel és képviselőjelöltekkel indul a dunakeszi ellenzék az őszi önkormányzati választáson.

A dunakeszi ellenzéki pártok kinyilvánítják, hogy a dunakeszi választók többségét képviselve és meghallva az ellenzéki összefogás határozott igényét, együttműködnek az őszi önkormányzati választáson a fideszes városvezetés leváltása érdekében. A választásra közös képviselőjelölteket állítanak, és egy ellenzéki polgármesterjelöltet neveznek meg Gerner Péter személyében.

Az együttműködésben résztvevő ellenzéki pártok, a DK, Jobbik, LMP, Momentum és MSZP célja, hogy a fideszes jelöltekkel szemben Dunakeszi valamennyi választókerületében egy ellenzéki képviselőjelölt, a fideszes polgármesterrel szemben egy ellenzéki polgármesterjelölt induljon a 2019 őszi önkormányzati választáson. A dunakeszi választók közel 60%-t képviselő pártok a város fejlődése érdekében és a város lakóival konzultálva közös programot fognak alkotni, melyet a következő hónapokban a nyilvánosság elé tárnak.

A közös ellenzéki polgármesterjelölt Gerner Péter, 52 éves, menedzser és civil aktivista, aki a pártokon kívül bírja a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatását is. Gerner Péter több mint 20 éve informatikai menedzserként dolgozik, korábban nemzetközi vállalatok üzemeltetéséért volt felelős, jelenleg tanácsadóként dolgozik. Informatikai szakértőként segítette az ellenzéki pártokat a 2018-as országgyűlési választások alatt, valamint a dunakeszi egyéni választókerület választási bizottságának (OEVB) volt tagja. Nős, három felnőtt gyermeke van, felsőfokú szinten beszél németül és angolul.

További információ: https://www.facebook.com/gernerpeter.hu